Algemene Voorwaarden

ALGEMENE VOORWAARDEN

Welkom bij JustFab.nl! Met onze algemene voorwaarden willen we je precies informeren over de details van het gebruik van onze website, over het lidmaatschap van JustFab en de aankoop van sportkleding en andere mode- en lifestyleproducten bij JustFab.


Om je een overzicht te geven van de belangrijkste punten in de algemene voorwaarden, hebben wij een korte samenvatting gemaakt:

 • Ons aanbod is uitsluitend gericht op consumenten.
 • Wanneer je je aanmeldt voor een account op JustFab.nl, meld je je aan voor een gratis basislidmaatschap waarmee je kunt profiteren van onze maandelijkse outfitsuggesties en waarmee je bestellingen kunt plaatsen op JustFab.nl.
 • Als je tijdens het bestelproces besluit om VIP-lid te worden, is het volgende van toepassing:
  • Je VIP-lidmaatschap verplicht ons om je tegen voordelige voorwaarden maandelijks outfitsuggesties te sturen die zijn afgestemd op je voorkeuren. In ruil daarvoor ga jij ermee akkoord om elke maand de overeengekomen VIP-lidmaatschapskosten te betalen.
  • Je kunt je VIP-lidmaatschap voor de betreffende maand overslaan tot de 5e van elke maand via de bijbehorende functie in je ledenaccount (zoals gedefinieerd en gespecificeerd in paragraaf 5.3 en 5.4). We zullen het overeengekomen VIP-lidmaatschap ook niet in rekening brengen als je tot de 5e van elke maand winkelt (zoals gedefinieerd en gespecificeerd in paragraaf 5.3 en 5.4). Belangrijk: Als je je VIP-lidmaatschap niet overslaat of als je tot de 5e van een maand niet winkelt, worden de overeengekomen VIP-lidmaatschapskosten van je opgegeven betaalmethode afgeschreven en bijgeschreven op je ledenaccount. Je kunt dit Tegoed te allen tijde (binnen 36 maanden vanaf de datum van bijschrijving op je ledenaccount) inwisselen op JustFab.nl voor een aankoop.
  • Het VIP-lidmaatschap kan op elk moment worden beëindigd.
 • De details van je herroepingsrecht in het geval van een aankoop of in verband met je VIP-lidmaatschap zijn te vinden in onze afzonderlijke » Instructie voor herroeping in paragraaf 20.
 • Na de aankoop heb je, naast het wettelijke herroepingsrecht, een vrijwillig recht op retourzending. Als je gebruik maakt van het vrijwillig recht op retourzending, wordt er een Tegoed op je ledenaccount gezet.
 • Uiteraard heb je ook wettelijke rechten in geval van gebreken.

Let op: Deze korte samenvatting is geen vervanging van de algemene voorwaarden. Alleen de onderstaande algemene voorwaarden zijn bepalend voor het aangaan van onze contractuele relatie.

Lees daarom de onderstaande algemene voorwaarden zorgvuldig door. Je kunt ze ook afdrukken met de printfunctie van je browser of ze hier als »pdf downloaden en opslaan op je pc. Als je vragen hebt, neem dan contact met ons op!

Overzicht van de inhoud

 1. Toepassingsgebied van deze algemene voorwaarden
 2. Algemene informatie over het gebruik van JustFab
 3. Registratie als basislid van JustFab
 4. Basislidmaatschap van JustFab: inhoud van overeenkomst, prestaties, rechten en plichten
 5. VIP-lidmaatschap van JustFab: inhoud van overeenkomst, prestaties, rechten en plichten
 6. Tegoed van JustFab: aankoop, inwisseling en geldigheid
 7. Aankoop van Producten
 8. Opslaan van en toegang tot een kopie van de overeenkomst
 9. Prijzen, verzendkosten en prijsaanpassing
 10. Beschikbaarheid, levering en verzending
 11. Betaling van de aankoopprijs en betaling van Producten
 12. Behoud van eigendomsrecht
 13. Wettelijk herroepingsrecht en aanvullend vrijwillig recht op retourzending
 14. Aansprakelijkheid voor gebreken en de wisselwerking tussen het herroepingsrecht/recht op retourzending en rechten in het geval van gebreken
 15. Contractbreuk, aansprakelijkheid
 16. Intellectuele eigendomsrechten
 17. Voorbehoud van wijzigingsrecht
 18. Toepasselijk recht
 19. Diversen, Europees platform voor onlinegeschillenbeslechting
 20. Instructie voor herroeping, Productaankoop en VIP-lidmaatschap

1. Toepassingsgebied van deze algemene voorwaarden

1.1. JustFab.nl is een online dienst (“JustFab”) die wordt geleverd door TechStyle GmbH (“wij”, “ons”, “onze”). Voor eventuele op- of aanmerkingen kun je contact met ons opnemen via bovenstaand adres, per e-mail op support@justfab.nl of telefonisch van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 20.00 uur en zaterdag en zondag van 10.00 tot 18.00 uur via het telefoonnummer 085 888 44 91.

1.2. Onze algemene voorwaarden ("Voorwaarden") zijn van toepassing op de website onder het domein JustFab.nl. De Voorwaarden vormen onze contractuele basis voor het gebruik van JustFab en regelen (1) het algemene gebruik van JustFab, (2) de afsluiting, het toepassingsgebied, de implementatie en de beëindiging van een lidmaatschap op JustFab en (3) de aankoop van sportkleding en andere mode- en lifestyleproducten via JustFab ("Producten").

1.3. Het gebruik van JustFab als lid en de aankoop en verzending van producten zijn uitsluitend gebaseerd op deze Voorwaarden. Je kunt de Voorwaarden opslaan of afdrukken als »pdf. Zodra je een bestelling hebt geplaatst, sturen we deze per e-mail naar je toe. De huidige versie van de Voorwaarden is online beschikbaar op JustFab.nl. Oudere versies worden op verzoek per e-mail naar je verzonden.

2. Algemene informatie over het gebruik van JustFab

2.1. Om Producten op JustFab te kunnen kopen, moet je je registreren als basislid (zie »paragraaf 3 en 4). Je kunt je ook aanmelden voor een VIP-lidmaatschap, waarmee je onder andere Producten tegen exclusieve voorwaarden kunt kopen (zie »paragraaf 5 en 6)

2.2. JustFab is uitsluitend gericht op consumenten. Je bent een consument als je JustFab als natuurlijke persoon gebruikt voor doeleinden die hoofdzakelijk niet kunnen worden toegeschreven aan een activiteit als professional, zelfstandige of freelancer.

2.3. De taal van de overeenkomst is Nederlands.

Basislidmaatschap en VIP-lidmaatschap

3. Registratie als basislid van JustFab

3.1. Na het invullen van de geïntegreerde levensstijlquiz en het gebruik van de registratiefunctie kun je een voorstel indienen om een basislidmaatschap op JustFab af te sluiten.

3.2. Je kunt je (alleen) registreren als je meerderjarig bent en een onbeperkte rechtsbevoegdheid hebt, of als je JustFab gebruikt met toestemming van je wettelijke voogd/wettelijke vertegenwoordiger.

3.3. Wij accepteren je voorstel door je ledenaccount te activeren. Dit creëert een overeenkomst tussen jou en ons voor het gebruik van JustFab op basis van deze Voorwaarden.

3.4. Je hebt geen recht op activering van een ledenaccount. Verder behouden wij ons het recht voor om meervoudige registraties te verwijderen.

4. Basislidmaatschap van JustFab: inhoud van de overeenkomst, prestaties, rechten en plichten

4.1. Op basis van het basislidmaatschap kun je bij JustFab Producten kopen tegen de voorwaarden voor basisleden.

4.2. Wij verbinden ons ertoe om op de eerste van de maand Producten uit onze huidige collectie te presenteren die zijn afgestemd op jouw smaak.

4.3. Je bent verplicht om je persoonsgegevens op je ledenaccount altijd actueel te houden, zodat het basislidmaatschap probleemloos kan worden uitgevoerd. We informeren je in ons »Beleid inzake gegevensbescherming uitgebreid over het gebruik van je gegevens.

4.4. Het basislidmaatschap kent geen minimale duur en kan door jou op elk moment met onmiddellijke ingang worden beëindigd. Meer informatie over de beëindiging van je basislidmaatschap (vervaldatum, contactgegevens, enz.) vind je op onze »helppagina's. Voor ons geldt een opzegtermijn van vier weken.

5. VIP-lidmaatschap van JustFab: Contractuele inhoud, prestaties, rechten en plichten

5.1. Als aanvulling op je basislidmaatschap kun je VIP-lid worden door tijdens het bestelproces een betaald VIP-lidmaatschap af te sluiten. Je sluit het VIP-lidmaatschap af in het kader van je bestelling door Producten te bestellen tegen de voorwaarden die alleen aan VIP-leden worden aangeboden.

5.2. Het VIP-lidmaatschap biedt je uitgebreide mogelijkheden en voordelen: Je kunt Producten bestellen die zijn gereserveerd voor VIP-leden of Producten kopen tegen exclusieve voorwaarden (bijv. op een eerder tijdstip of tegen een lagere prijs). Als je deze optie selecteert, ontvang je, indien van toepassing op basis van je afzonderlijke toestemming, ook e-mails, nieuwsbrieven, speciale aanbiedingen en andere updates om je winkelervaring verder te verbeteren.

5.3. Door je aan te melden voor een VIP-lidmaatschap, ga je ermee akkoord om ofwel (i) je VIP-lidmaatschap op grond van »paragraaf 5.4 vóór de 5e van elke maand te pauzeren (“Overslaan”) of (ii) een Product op JustFab te kopen met of zonder een VIP-ledentegoed (“Tegoed”) vóór de 5e van elke maand (“Winkelen”) of (iii) de overeengekomen maandelijkse VIP-lidmaatschapskosten van iedere maand te betalen. Als je geen gebruik maakt van de mogelijkheid Overslaan of Winkelen zoals beschreven in »paragraaf 5.4, brengen we je de overeengekomen VIP-lidmaatschapskosten via je betaalmethode in rekening. Je kunt het bedrag van de overeengekomen VIP-lidmaatschapskosten op elk gewenst moment in je account of hier controleren. Dit bedrag wordt als een Tegoed op je ledenaccount gestort voor toekomstige aankopen op JustFab. Gedetailleerde informatie over het Tegoed en de inwisseling van een Tegoed is te vinden in »paragraaf 6.

5.4. Als je niet wilt dat in een bepaalde maand de overeengekomen VIP-lidmaatschapskosten in rekening worden gebracht en er dus voor kiest dat er geen Tegoed wordt bijgeschreven op je ledenaccount, kun je je VIP-lidmaatschap voor de betreffende maand pauzeren door deze over te slaan via een overeenkomstige functie in je gebruikersaccount (bijv. "Nu overslaan") of door uiterlijk op de 5e van elke maand te winkelen. Voor de daaropvolgende maand moet je weer een nieuwe beslissing nemen. Je kunt zo vaak pauzeren als je wilt.

5.5. Het VIP-lidmaatschap loopt voor onbepaalde tijd en kan door jou op elk moment met onmiddellijke ingang worden beëindigd. Voor ons geldt een opzegtermijn van vier weken tot het einde van de maand. Meer informatie over de beëindiging van je VIP-lidmaatschap (vervaldatum, contactgegevens, enz.) vind je op onze »helppagina's.

6. Tegoed van JustFab: aankoop, inwisseling en geldigheid

6.1. Als je in een maand geen gebruik maakt van de mogelijkheid Overslaan of Winkelen, zoals beschreven in »paragraaf 5.4, brengen we je via je specifieke betaalmethode de overeengekomen VIP-lidmaatschapskosten in rekening. Je ontvangt dan een Tegoed op je ledenaccount. Dit Tegoed is een elektronisch beschikbaar betaalmiddel voor Producten op JustFab. Een Tegoed heeft geen contante waarde. Voor meer informatie over het gebruik van je Winkeltegoed bij JustFab, kun je hier klikken.

6.2. Als je na betaling met een Tegoed recht hebt op een terugbetaling van de aankoopprijs in geval van beëindiging of herroeping van een aankoop, kun je deze ontvangen in de vorm van een Tegoed.

6.3. Je kunt op elk moment in je ledenaccount controleren hoeveel Tegoed je ledenaccount heeft.

6.4. Tegoed is niet overdraagbaar.

6.5. Je kunt je Tegoed op je ledenaccount op een of meer momenten tijdens je VIP-lidmaatschap en na beëindiging van je VIP-lidmaatschap inwisselen bij de aankoop van Producten op onze website.

6.6. De wettelijke verjaringstermijn is van toepassing. Tegoed vervalt 36 maanden na de datum waarop het op je ledenaccount is bijgeschreven.

Bestellingen, levering en retourzending van Producten

7. Aankoop van Producten

7.1. Met de bestelling van Producten en de aanvaarding daarvan door ons, komt er een bindende koopovereenkomst tussen jou en ons tot stand op de wijze zoals omschreven in de volgende bepalingen.

7.2. De presentatie van de producten is nog geen juridisch bindend contractaanbod van onze kant, maar slechts een niet-bindende uitnodiging aan jou om Producten te bestellen. Alleen wanneer je een Product bestelt, doe je een bindend aanbod om een koopovereenkomst voor dit Product te sluiten door op de bestelknop te klikken.

7.3. Op de webpagina waar je je bestelling kunt plaatsen door op de bestelknop te klikken, vatten we de inhoud van je bestelling nog eens samen. Zo kun je de ingevoerde gegevens controleren en eventuele fouten corrigeren door met de navigatieknoppen van je internetbrowser of overeenkomstige navigatiefuncties op onze website over te schakelen naar de webpagina waarop je gegevens werden geregistreerd. Je kunt het bestelproces ook op elk moment annuleren door de internetbrowser te sluiten.

7.4. Een automatisch gegenereerde ontvangstbevestiging na verzending van de bestelling, die wij kunnen combineren met een bestelbevestiging, is nog geen aanvaarding van het aanbod. We kunnen je bestelling aanvaarden door een verzendbevestiging per e-mail te sturen of door de bestelde Producten binnen 5 dagen te leveren. Anders wordt je bestelling als afgewezen beschouwd. Als je bestelling wordt afgewezen en je je hebt aangemeld voor een VIP-lidmaatschap, wordt je VIP-lidmaatschap na afwijzing automatisch omgezet in een basislidmaatschap. Uiteraard kun je te allen tijde opnieuw VIP-lid worden door als onderdeel van je bestelling opnieuw akkoord te gaan met het afsluiten van een VIP-lidmaatschap door Producten te bestellen, tegen de voorwaarden die alleen voor VIP-leden gelden.

7.5. Om zoveel mogelijk leden de kans te geven de Producten te bestellen, aanvaarden wij alleen bestellingen die hoeveelheden voor een gebruikelijk huishouden omvatten.

8. Opslag en beschikbaarheid van de Voorwaarden

8.1. Deze versie van de Voorwaarden kan hier worden afgedrukt, opgeslagen of gedownload als »pdf en, met behulp van de juiste functies van je browser, worden opgeslagen op je pc. Bovendien ontvang je ze van ons na afloop van je bestelling in een e-mail waarin, in overeenstemming met de wettelijke voorschriften, de inhoud van de bestelling nogmaals wordt weergegeven. Je kunt deze e-mail ook afdrukken of opslaan. Tot slot slaan we je bestelling op in je ledenaccount. Je kunt deze daar inzien nadat je bent ingelogd.

8.2. Je kunt de huidige Voorwaarden op elk moment op onze website lezen. Als je bestelling enige tijd geleden is geplaatst en de Voorwaarden in de tussentijd zijn gewijzigd, is de versie van de Voorwaarden in de e-mail die na het plaatsen van de bestelling is verzonden op jou van toepassing, tenzij wij in de tussentijd daadwerkelijk wijzigingen in deze versie met je zijn overeengekomen in overeenstemming met »paragraaf 19. Dan is de aangepaste versie van toepassing. Wij sturen je op verzoek graag per e-mail de originele versie van de Voorwaarden die op je van toepassing is.

9. Prijzen, verzendkosten en prijsaanpassing

9.1. De bij de bestelling van het Product vermelde prijzen zijn van toepassing, waarbij een onderscheid wordt gemaakt tussen de prijzen voor basisleden en VIP-leden. Als je je VIP-lidmaatschap activeert bij de bestelling, gelden de prijzen van het VIP-lidmaatschap al voor jou. De aangegeven prijzen zijn inclusief de wettelijke omzetbelasting en andere prijscomponenten. Daarnaast zijn er kosten voor verpakking en verzending, tenzij gratis verzending is overeengekomen.

9.2. Wij behouden ons het recht voor de prijs voor het VIP-lidmaatschap na afsluiting van de overeenkomst aan te passen indien de aan de prijs voor het VIP-lidmaatschap toe te rekenen inkoop- of leveringskosten ("Totale kosten") in de markt stijgen als gevolg van veranderingen in de marktomstandigheden en wij niet in staat zijn deze stijging te compenseren bij het afwegen tegen dalende andere kostenfactoren ("Totale kostenstijging"). Als we de prijs voor het VIP-lidmaatschap binnen drie maanden na het sluiten van de overeenkomst verhogen, heb je het recht om het VIP-lidmaatschap te beëindigen, tenzij deze prijsverhoging voortvloeit uit de toepasselijke wetgeving. Onze beoordelingsgrondslag voor de berekening van de Totale kosten zijn wijzigingen in de volgende kostenelementen, waarbij de weging van het afzonderlijke kostenelement voor de berekening van onze Totale kosten van links naar rechts afneemt: door de overheid opgelegde tarieven, heffingen en belastingen (exclusief belasting over de toegevoegde waarde), tarieflonen, beurskoersen, wijzigingen in invoerrechten en kosten voor de technische levering en distributie van onze diensten. Daarnaast behouden wij ons het recht voor de prijs van het VIP-lidmaatschap aan te passen (i) in geval van verhoging van de op de prijs van het VIP-lidmaatschap toepasselijke wettelijke belasting over de toegevoegde waarde (en wij zijn verplicht de prijs te verlagen in geval van een verlaging daarvan) of (ii) in geval van een aanzienlijke wijziging van de consumentenprijsindex van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) in overeenstemming met de aanzienlijke wijzigingen. Onder een aanzienlijke wijziging wordt verstaan een stijging van 0,5 procentpunt of meer ten opzichte van dezelfde periode van het voorgaande jaar.

9.3. Prijswijzigingen zoals beschreven in »paragraaf 9.2 zijn ten vroegste van toepassing dertig (30) dagen na de datum van onze kennisgeving per e-mail aan je laatst geregistreerde e-mailadres. Jouw recht om het VIP-lidmaatschap te beëindigen op grond van »paragraaf 5.5 blijft onaangetast.

10. Beschikbaarheid, levering en verzending

10.1. De door ons aangeboden Producten hebben een levertijd van ongeveer vijf dagen, tenzij wij aan het begin van het bestelproces uitdrukkelijk anders aangeven.

10.2. Tenzij anders overeengekomen tijdens het bestelproces, leveren wij Producten alleen op adressen binnen Nederland.

11. Betaling van de aankoopprijs en betaling van Producten

11.1. De aankoopprijs is onmiddellijk verschuldigd, tenzij bij de bestelling een latere betalingsdatum is overeengekomen of bij de levering is aangekondigd. Automatische incasso of vergelijkbare betalingstransacties (bijvoorbeeld creditcardafschrijvingen) vinden echter ten vroegste plaats wanneer je bestelling wordt verzonden, zodat je niet hoeft te betalen voordat de Producten naar je onderweg zijn.

11.2. Voor de betaling van de aankoopprijs bieden wij verschillende betaalmethoden, die aan het begin van het bestelproces worden weergegeven. Je kunt kiezen tussen deze betaalmethoden tijdens het bestelproces of bij het activeren van je VIP-lidmaatschap.

12. Behoud van eigendomsrecht

Een Product blijft ons eigendom tot de volledige betaling van de aankoopprijs.

Wettelijk herroepingsrecht, aanvullend vrijwillig recht op retourzending en rechten in het geval van gebreken

13. Wettelijk herroepingsrecht en aanvullend vrijwillig recht op retourzending

13.1. Naast het wettelijke herroepingsrecht op grond van »paragraaf 20, heb je het recht om de Producten tot 30 dagen na ontvangst te retourneren of om te ruilen. De termijn daarvoor begint te lopen de dag nadat je het Product hebt ontvangen. De tijdige verzending van de Producten is voldoende om de termijn te halen.

13.2. Het aanvullend vrijwillig recht op retourzending is alleen van toepassing als het Product volledig en onbeschadigd is en in de oorspronkelijke verpakking wordt geretourneerd. Een inspectie van het Product is toegestaan, voor zover dit ook in een winkel mogelijk en gebruikelijk is, bijvoorbeeld door het snel te passen.

13.3. Je kunt gebruik maken van je aanvullend vrijwillig recht op retourzending op grond van deze »paragraaf 13 door de Producten binnen de periode van 30 dagen naar het volgende adres te sturen:

 

TechStyle GmbH,
p/a Bleckmann Solutions B.V.
Maarten de Vriesstraat 18-20
5975 RW Sevenum
Nederland

 

13.4. Bij het uitoefenen van het aanvullend vrijwillig recht op retourzending wordt er een Tegoed bijgeschreven op je ledenaccount of er wordt een Tegoed uitgegeven voor de betaalde prijs. Op basis van het aanvullend vrijwillig recht op retourzending is een terugbetaling van de aankoopprijs in contanten uitgesloten. Wij dragen de kosten van de retourzending, op voorwaarde dat je gebruik maakt van de gratis methoden voor retourzending die wij aanbieden op de website »Verzending en retourzendingen.

13.5. Het aanvullend vrijwillig recht op retourzending is een aanvulling op je wettelijke herroepingsrecht met betrekking tot de aankoop van Producten en het VIP-lidmaatschap voor consumenten. De bepalingen betreffende het aanvullend vrijwillig recht op retourzending zijn uitsluitend van toepassing op dit vrijwillig recht op retourzending. Ze doen geen afbreuk aan de uitoefening van het wettelijk herroepingsrecht en beperken dit op geen enkele wijze. Voor de uitoefening van het wettelijke herroepingsrecht gelden uitsluitend de relevante wettelijke bepalingen, waarover wij je informeren in de »Instructie voor herroeping met betrekking tot de aankoop van Producten zoals beschreven in »paragraaf 20.1 en in de »Instructie voor herroeping met betrekking tot het VIP-lidmaatschap zoals beschreven in »paragraaf 20.2

14. Aansprakelijkheid voor gebreken en de wisselwerking tussen het herroepingsrecht/recht op retourzending en rechten in het geval van gebreken

14.1. Onze wettelijke aansprakelijkheid voor gebreken zal van toepassing zijn. Dit blijft onbeperkt bestaan naast het wettelijke herroepingsrecht op grond van »paragraaf 20 en het aanvullend vrijwillig recht op retourzending op grond van »paragraaf 13

14.2. Het wettelijke herroepingsrecht op grond van »paragraaf 20 en het aanvullend vrijwillig recht op retourzending op grond van »paragraaf 13 zullen onafhankelijk van elkaar blijven bestaan.

Aansprakelijkheid, wijzigingen in de Voorwaarden, definitieve bepalingen, instructie voor herroeping enz.

15. Contractbreuk, aansprakelijkheid

15.1. In het belang van al onze leden en een storingsvrije werking van JustFab, moeten we ons het recht voorbehouden om leden te waarschuwen in geval van schendingen van deze Voorwaarden of, in geval van ernstige schendingen die een goede reden voor beëindiging vormen, om het VIP-lidmaatschap zonder kennisgeving te beëindigen en om inhoud die door leden is gecreëerd te verwijderen of te wijzigen (virtueel intern recht).

15.2. Wij zijn onbeperkt aansprakelijk voor schadeclaims die voortvloeien uit onze wettelijke aansprakelijkheid voor gebreken, voor opzet en grove nalatigheid, alsmede voor elke vorm van schade die door ons opzettelijk is veroorzaakt door letsel aan leven, lichaam of gezondheid. Bovendien zijn wij onbeperkt aansprakelijk voor schade die valt onder de aansprakelijkheid op grond van dwingende wettelijke bepalingen, met name de Nederlandse wetgeving inzake productaansprakelijkheid, alsmede in geval van overname van een garantie.

15.2.1. Met inachtneming van de bepalingen in »paragraaf 15.2, beperken wij onze aansprakelijkheid voor schade die voortvloeit uit of verband houdt met deze Voorwaarden en/of de overeenkomst tot de maximale omvang die is toegestaan onder de toepasselijke wetgeving.

15.2.2. Voor zover wij onze aansprakelijkheid hebben beperkt of uitgesloten, geldt dit ook voor de aansprakelijkheid van onze wettelijke vertegenwoordigers, werknemers en erkende agenten.

16. Intellectuele eigendomsrechten

Wij behouden ons al onze intellectuele eigendomsrechten exclusief voor en deze mogen, online of offline, zonder onze schriftelijke toestemming niet worden gebruikt door leden of derden.

17. Voorbehoud van wijzigingsrecht

17.1. Wij behouden ons het recht voor bepalingen van deze Voorwaarden te allen tijde te wijzigen in overeenstemming met de hieronder uiteengezette vereisten, indien een dergelijke wijziging redelijk voor jou is, gezien onze respectieve belangen, en indien wij een reden hebben om de Voorwaarden te wijzigen.

17.2. Elke wijziging die zou leiden tot een verandering van de aard van onze voornaamste contractuele prestatieplichten is uitdrukkelijk uitgesloten van het bovengenoemde voorbehoud tot wijziging van deze Voorwaarden. In dat geval brengen wij je op de hoogte van de wijzigingen in de Voorwaarden en bieden wij je de voortzetting van de contractuele relatie aan op basis van de dan gewijzigde voorwaarden.

17.3. Een reden voor de wijziging op grond van »paragraaf 17.1 kan bestaan in de volgende gevallen (niet uitputtend):

 • als de wijziging louter voordelig voor jou is;
 • als de wijziging zuiver technisch of procedureel is, tenzij deze een aanzienlijke impact op jou heeft;
 • als wij verplicht zijn de Voorwaarden in overeenstemming te brengen met de toepasselijke wetgeving, met name als de toepasselijke rechtssituatie verandert of als wij daartoe verplicht zijn als gevolg van een rechterlijke uitspraak (die geen betrekking heeft op deze Voorwaarden) tegen ons of een besluit van de autoriteiten;
 • als wij aanvullende diensten of dienstonderdelen introduceren die een dienstenbeschrijving in de Voorwaarden vereisen, tenzij de bestaande contractuele relatie daardoor nadelig wordt gewijzigd.

17.4. We zullen je per e-mail op de hoogte stellen van wijzigingen in deze Voorwaarden die onder ons wijzigingsrecht vallen voordat ze van kracht worden. Als je binnen zes weken na ontvangst van een dergelijke e-mail geen bezwaar maakt tegen de geldigheid van de nieuwe Voorwaarden, worden de gewijzigde Voorwaarden geacht te zijn aanvaard. Wij verbinden ons ertoe specifiek wijzen op het belang van de periode van zes weken in de bovengenoemde e-mail (met name dat de gewijzigde Voorwaarden worden geacht door jou te zijn aanvaard indien je geen bezwaar maakt tegen de nieuwe Voorwaarden binnen de periode na ontvangst van de e-mail).

17.5. Het gewone recht op beëindiging waarop zowel jij als wij recht hebben op grond van »paragraaf 4.4 en »paragraaf 5.5 blijft onaangetast.

18. Toepasselijk recht

Op de contractuele relaties en andere juridische relaties tussen jou en ons, is, ook bij grensoverschrijdende bestellingen, het Nederlandse recht van toepassing. Het Verdrag der Verenigde Naties inzake internationale koopovereenkomsten betreffende roerende zaken en andere internationale overeenkomsten zijn niet van toepassing. Deze rechtskeuze geldt voor jou als consument alleen voor zover je niet de bescherming wordt ontnomen die wordt geboden door dwingende bepalingen van het recht van het land waar je je gewone verblijfplaats hebt.

19. Diversen, Europees platform voor onlinegeschillenbeslechting

Indien afzonderlijke bepalingen van deze Voorwaarden geheel of gedeeltelijk ongeldig zijn of worden, of indien deze Voorwaarden een hiaat in de bepalingen bevatten, blijft de geldigheid van de overige bepalingen of delen daarvan onaangetast. De ongeldige of ontbrekende bepalingen worden vervangen door de desbetreffende wettelijke voorschriften.

Wij zijn wettelijk verplicht je te verwijzen naar het Europees platform voor onlinegeschillenbeslechting (ODR-platform) van de Europese Commissie, dat je kunt bezoeken via http://ec.europa.eu/odr. Wij nemen niet deel aan geschillenbeslechtingsprocedures voor een arbitragecommissie voor consumenten en zijn daartoe ook niet verplicht.

20. Instructie voor herroeping, Productaankoop en VIP-lidmaatschap

20.1. Instructie voor herroeping van Productaankopen

In de onderstaande instructie voor herroeping leggen we je in meer detail je wettelijke herroepingsrecht uit met betrekking tot elke afzonderlijke aankoop van Producten. Je hebt wettelijk recht op dit herroepingsrecht, ongeacht of je Producten koopt op ons online platform met een VIP-lidmaatschap of dat je bij ons koopt zonder VIP-lid te zijn.

 

Instructie voor herroeping

RECHT OP HERROEPING

Je hebt het recht om deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden te herroepen. De herroepingstermijn verloopt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, de goederen fysiek in bezit krijgt. Om het herroepingsrecht uit te oefenen, moet je TechStyle GmbH, Schlesische Strasse 38, 0997 Berlijn, telefoonnummer: 085 888 44 91, e-mail: support@justfab.nl door middel van een duidelijke verklaring (bijv. een brief per post of een e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing deze overeenkomst te herroepen.


Je kunt het bijgevoegde modelformulier voor herroeping gebruiken, maar dat is niet verplicht. Om de herroepingstermijn in acht te nemen, is het voldoende dat je je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht verzendt voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van herroeping

Als je deze overeenkomst herroept, betalen wij je alle van jou ontvangen betalingen terug, met inbegrip van de leveringskosten (met uitzondering van de extra kosten die voortvloeien uit jouw keuze voor een andere leveringswijze dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering), zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing om deze overeenkomst te herroepen. Wij zullen een dergelijke terugbetaling uitvoeren met hetzelfde betaalmiddel dat je voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij je uitdrukkelijk anders bent overeengekomen; in elk geval zullen er voor jou geen kosten verbonden zijn aan een dergelijke terugbetaling. Wij kunnen de terugbetaling inhouden totdat wij de goederen hebben teruggekregen of je het bewijs hebt geleverd dat je de goederen hebt geretourneerd, afhankelijk van wat het eerst gebeurt.


Je dient de goederen zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop je ons hebt meegedeeld dat je de overeenkomst herroept, te retourneren of te overhandigen aan TechStyle GmbH, p/a Bleckmann Solutions B.V., Maarten de Vriesstraat 18-20, 5975 RW Sevenum, Nederland. De termijn is gehaald als je de goederen retourneert voordat de termijn van 14 dagen is verstreken. De directe kosten voor het retourneren van de goederen komen voor jouw rekening. Je bent alleen aansprakelijk voor de waardevermindering van de goederen als gevolg van een andere behandeling dan die welke nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van de goederen vast te stellen.

 

Modelformulier voor herroeping

(Als je de overeenkomst wilt herroepen, vul dit formulier dan in en retourneer het naar ons).

- Aan [naam, adres en e-mailadres van de handelaar]:

- Ik/Wij (*) deel/delen hierbij mee dat ik/wij (*) mijn/onze (*) verkoopovereenkomst van de volgende goederen (*)/voor de levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen,

- Besteld op (*)/ontvangen op (*),

- Naam van de consument(en),

- Adres van de consument(en),

- E-mailadres of telefoonnummer van de consument(en),

- Handtekening van de consument(en) (alleen in geval van mededeling op papier),

- Datum

(*) Verwijderen indien van toepassing

 

20.2. Instructie voor herroeping van het VIP-lidmaatschap

In de volgende instructie voor herroeping leggen we je in meer detail je wettelijke herroepingsrecht uit met betrekking tot het afsluiten van een VIP-lidmaatschap. Dit herroepingsrecht wordt je bij wet toegekend en staat los van en bestaat naast het herroepingsrecht waarop je recht hebt met betrekking tot de aankoop van Producten op ons online platform.

Instructie voor herroeping

RECHT OP HERROEPING

Je hebt het recht om deze overeenkomst binnen 14 dagen zonder opgaaf van reden te herroepen. De herroepingstermijn verloopt 14 dagen na de dag van het sluiten van de overeenkomst. Om je herroepingsrecht uit te oefenen, moet je TechStyle GmbH, Schlesische Strasse 38, 0997 Berlijn, telefoonnummer: 085 888 44 91, e-mail: support@justfab.nl door middel van een duidelijke verklaring (bijv. een brief die per post wordt verzonden of een e-mail) op de hoogte stellen van je beslissing om deze overeenkomst te herroepen.


Je kunt het bijgevoegde modelformulier voor herroeping gebruiken, maar dat is niet verplicht. Om de herroepingstermijn in acht te nemen, is het voldoende dat je je mededeling betreffende de uitoefening van het herroepingsrecht verzendt voordat de herroepingstermijn is verstreken.

Gevolgen van herroeping

Als je deze overeenkomst herroept, betalen wij je alle van jou ontvangen betalingen terug, met inbegrip van de leveringskosten (met uitzondering van de extra kosten die voortvloeien uit jouw keuze voor een andere leveringswijze dan de door ons aangeboden goedkoopste standaardlevering), zonder onnodige vertraging en in ieder geval niet later dan 14 dagen na de dag waarop wij op de hoogte zijn gesteld van jouw beslissing om deze overeenkomst te herroepen. Wij zullen een dergelijke terugbetaling uitvoeren met hetzelfde betaalmiddel dat je voor de oorspronkelijke transactie hebt gebruikt, tenzij je uitdrukkelijk anders bent overeengekomen; in elk geval zullen er voor jou geen kosten verbonden zijn aan een dergelijke terugbetaling.

 

Modelformulier voor herroeping

(Als je de overeenkomst wilt herroepen, vul dit formulier dan in en retourneer het naar ons).

- Aan [naam, adres en e-mailadres van de handelaar]:

- Ik/Wij (*) deel/delen hierbij mee dat ik/wij (*) mijn/onze (*) verkoopovereenkomst van de volgende goederen (*)/voor de levering van de volgende dienst (*) herroep/herroepen,

- Besteld op (*)/ontvangen op (*),

- Naam van de consument(en),

- Adres van de consument(en),

- Handtekening van de consument(en) (alleen in geval van mededeling op papier),

- Datum(*) Verwijderen indien van toepassing

 

--- Einde van het Instructie voor herroeping ---

Versie 10/2022

Privacybeleid

Welkom bij JustFab! Wij hechten veel waarde aan privacy. We zetten ons in om transparant te zijn over onze privacypraktijken, inclusief hoe we omgaan met uw persoonsgegevens. Deze privacyverklaring, samen met de materialen waarnaar hierin wordt verwezen, beschrijft onder andere:

 • de persoonsgegevens die we verzamelen of ontvangen op of via:
 • de website http://www.justfab.nl (“Site”);
 • andere producten of diensten van JustFab; en
 • alle andere schriftelijke of mondelinge communicatie, zoals e-mail of telefoon, met u (samen, “Diensten”);
 • hoe we die informatie gebruiken; en
 • de stappen die we nemen om die informatie te beschermen.

We moeten uw persoonsgegevens, onder andere, gebruiken om ons bedrijf te runnen en om u de Diensten te leveren. Lees deze privacyverklaring zorgvuldig door voordat u de Diensten gebruikt. Als u niet wilt dat wij uw informatie verzamelen of gebruiken op de manieren die in deze verklaring worden beschreven, mag u de Diensten niet gebruiken.

INHOUDSOPGAVE

 1. OVER ONS
 2. CATEGORIEËN VAN PERSOONSGEGEVENS
 3. MINDERJARIGEN
 4. VERWERKINGSDOELEINDEN, RECHTSGRONDSLAG
 5. HOE WE INFORMATIE DELEN MET DERDEN
 6. INTERNATIONALE GEGEVENSOVERDRACHTEN
 7. UW RECHTEN EN KEUZES
 8. UW INFORMATIE BEWAREN
 9. INFORMATIEBEVEILIGING
 10. WIJZIGINGEN IN DEZE VERKLARING
 11. HOE U CONTACT MET ONS KUNT OPNEMEN, GEGEVENSBESCHERMINGSAUTORITEIT, KLACHTEN

1. OVER ONS

Wij zijn Techstyle GmbH, een in Duitsland geregistreerde onderneming met bedrijfsnummer: HRB 218163 B en maatschappelijke zetel te Schlesische Straße 38, 10997 Berlijn, Duitsland (“wij” of “ons”). Wij beheren de Diensten en zijn de verwerkingsverantwoordelijke voor uw persoonsgegevens. Onze contactgegevens staan vermeld in sectie 11.

2. CATEGORIEËN VAN PERSOONSGEGEVENS

Wanneer u de Diensten gebruikt, verwerken wij de volgende persoonsgegevens van u:

 • Registratie, instellen van account, gebruik van service: Wanneer u zich registreert voor onze Diensten, verwerken wij de volgende categorieën van informatie:
  • uw naam, e-mailadres, klant-ID, postadres, telefoonnummer, betalingsmethode, demografische informatie zoals geslacht, verjaardag en andere persoonlijke identificatoren, commerciële informatie zoals bestelgeschiedenis, bestel-ID, gekochte artikelen, grootte, stijl en productvoorkeuren en andere unieke identificatoren. U hebt het recht om deze informatie te bekijken, te bewerken en, in bepaalde omstandigheden, te verwijderen via uw accountinstellingen.
 • Geautomatiseerde informatie: We ontvangen en registreren automatisch technische informatie van uw browser of uw mobiele apparaat wanneer u de Diensten gebruikt
  • zoals uw IP-adres of unieke apparaat-ID, gegevens over welke pagina's u bezoekt. Deze informatie wordt opgeslagen in logbestanden en wordt automatisch verzameld. We kunnen deze informatie combineren met andere informatie die wij, of degenen met wie we samenwerken, over u verzamelen.
  • Wij verzamelen ook automatisch apparaatspecifieke informatie wanneer u de Diensten gebruikt, met inbegrip van informatie over het hardwaremodel, informatie over het besturingssysteem, App-versie, App-gebruik, browserinformatie, IP-adres en apparaat-identificatoren. Voor meer informatie over cookies en soortgelijke technologieën, zie ons Cookiebeleid.
 • Informatie over analyseprestaties: Wij gebruiken software voor gegevensanalyse om informatie op te slaan, zoals hoe vaak u de App gebruikt, wat er binnen de App gebeurt, geaggregeerd gebruik, prestatiegegevens, fouten in de App en informatie voor het debuggen, en vanaf waar de App werd gedownload.
 • Informatie van derden U kunt ervoor kiezen om verbinding te maken met de Diensten of een JustFab-account te registreren met behulp van een toepassing van derden, zoals Facebook waarvan we persoonsgegevens ontvangen. We kunnen ook openbare informatie verzamelen om met u in contact te komen.

3. MINDERJARIGEN

De bescherming van de persoonlijke levenssfeer van kinderen is voor ons bijzonder belangrijk. De Diensten zijn niet gericht op kinderen en we verzamelen niet bewust persoonsgegevens van kinderen. Als u jonger bent dan 18 jaar, maak dan geen gebruik van de Diensten. Als we te weten komen dat we persoonsgegevens hebben verzameld of ontvangen van iemand jonger dan 18 jaar, zullen we deze informatie verwijderen. Als u een ouder of voogd bent en ontdekt dat uw kind ons persoonsgegevens heeft verstrekt, neem dan contact met ons op zoals beschreven in sectie 11.

4. VERWERKINGSDOELEINDEN, RECHTSGRONDSLAG

Verwerkingsdoel

Details met betrekking tot elk verwerkingsdoel.

Rechtsgrondslag

Overeenkomstige rechtsgrond.
Het leveren en verbeteren van de Diensten: We gebruiken uw informatie om de Diensten en onze producten te leveren en te verbeteren, voor facturering en betalingen, voor identificatie en authenticatie, registratie, accountinstelling, gebruik van de Dienst, voor gerichte marketing, voor algemeen onderzoek en geaggregeerde rapportage. We kunnen meer te weten komen over de producten en diensten waarin u geïnteresseerd bent door uw surf- en aankoopgedrag, zowel via als buiten de Diensten, en kunnen als gevolg daarvan mogelijke aankopen suggereren. Verwerking is noodzakelijk om ons contract uit te voeren dat onze levering van de Diensten aan u regelt of we verwerken uw persoonsgegevens op basis van ons legitieme belang in het personaliseren van de Diensten om u te helpen producten en diensten te ontdekken die voor u van belang zijn. We gebruiken en delen uw informatie om ons in staat te stellen onze legitieme belangen na te streven om te begrijpen hoe de Diensten worden gebruikt, en om manieren te verkennen om de Diensten te verbeteren. We zullen uw toestemming vragen waar dat nodig is.
U transactionele berichten sturen: Wij verwerken uw gegevensinformatie om u aan de dienst gerelateerde e-mails of berichten te sturen. Voorbeelden van berichten in verband met de dienst zijn een e-mailbevestiging of welkomstmail wanneer u een rekening registreert, een bevestiging wanneer u een bestelling plaatst, informatie over de beschikbaarheid van de dienst, informatie over wijzigingen aan belangrijke functies of kenmerken van de dienst, en correspondentie met ons ondersteuningsteam. We kunnen ook telefonisch contact met u opnemen voor aan transacties gerelateerde doeleinden of om ondersteuning te bieden. Verwerking is noodzakelijk om ons contract met u uit te voeren.
U marketingberichten sturen: We verwerken uw persoonsgegevens ook om u marketingmails of andere marketingberichten te sturen. U kunt zich op elk moment afmelden voor marketingberichten via de afmeldlink in de berichten of via uw accountinstellingen. Als u zich afmeldt, kunnen we u nog steeds niet-promotionele e-mails sturen, zoals e-mails over onze lopende zakelijke relaties. Uw toestemming, maar niet als we wettelijk gerechtigd zijn om u zonder uw toestemming marketingberichten te sturen.
Naleving van de wet, voor naleving, fraudepreventie en veiligheid: We verwerken en bewaren uw persoonsgegevens of delen deze met een derde partij in de volgende beperkte omstandigheden:
 • in reactie op wettige verzoeken van overheidsinstanties,
 • om te voldoen aan een dagvaarding, gerechtelijk bevel, juridische procedure of andere wettelijke vereiste; of
 • wanneer we te goeder trouw geloven dat een dergelijke verwerking redelijkerwijs noodzakelijk is om te voldoen aan de wet, dreigende fysieke schade of financieel verlies te voorkomen, of om illegale activiteiten, vermoedelijke fraude, bedreigingen voor ons eigendom of schendingen van onze algemene voorwaarden te onderzoeken, te voorkomen of actie te ondernemen.
Verwerking is noodzakelijk om te voldoen aan onze wettelijke verplichtingen of wanneer we een legitiem belang hebben. In zeldzame gevallen kan het ook noodzakelijk zijn in het algemeen belang of om overlijden of persoonlijk letsel te voorkomen.
Het verdedigen van onze wettelijke rechten: We verwerken uw persoonsgegevens om onze wettelijke rechten te beschermen, vast te stellen of uit te oefenen of om te verdedigen tegen juridische claims, waaronder het innen van een schuld. De verwerking is gebaseerd op ons legitieme belang.
Toekomstige bedrijfsactiviteit: Mogelijk moeten we uw persoonsgegevens overdragen aan een derde partij In het kader van toekomstige bedrijfsactiviteiten, zoals een verkoop, fusie, liquidatie, curatele of overdracht van alle of een aanzienlijk deel van ons bedrijf of onze activa. De verwerking is gebaseerd op onze legitieme belangen, met name ons belang bij het nemen van beslissingen die ons bedrijf in staat stellen zich op de lange termijn te ontwikkelen.
Om anonieme gegevens te creëren voor onderzoek en ontwikkeling: We aggregeren en depersonaliseren demografische informatie, zodat uw persoonsgegevens niet worden onthuld, om geaggregeerde demografische informatie te delen met derden, inclusief om te voldoen aan onze rapportageverplichtingen, om zakelijke of marketingredenen, of om derden te helpen bij het begrijpen van de Diensten en ons bedrijf. De verwerking is gebaseerd op ons legitieme belang om het bereik en de efficiëntie van ons bedrijf te analyseren.
Informatie over analyseprestaties: We gebruiken gegevensanalyse om de functionaliteit van de Diensten te waarborgen en om deze te verbeteren. We gebruiken mobiele analysesoftware om ons in staat te stellen de functionaliteit van de App op uw mobiele apparaat te begrijpen. De verwerking is gebaseerd op onze legitieme belangen, wat ook gunstig is voor u omdat we deze gegevens gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren en een kwalitatief hoogwaardigere dienstverlener te bieden. De verwerking is gebaseerd op onze legitieme belangen, wat ook gunstig is voor u omdat we deze gegevens gebruiken om de gebruikerservaring te verbeteren en een kwalitatief hoogwaardigere dienstverlener te bieden.
Locatiegegevens: We verwerken uw locatiegegevens die u in uw profiel of op uw IP-adres of meer nauwkeurige informatie verstrekt, zoals uiteengezet in sectie 2. Om functies te bieden en de Diensten te verbeteren en te personaliseren. Bijvoorbeeld voor interne analyses en prestatiemonitoring, om inhoud te lokaliseren en (met gebruikmaking van niet precieze locatiegegevens) voor marketingdoeleinden. Bepaalde niet precieze locatiediensten, zoals beveiliging en lokalisatie van beleidsregels op basis van uw IP- of profieladres, zijn van cruciaal belang voor de werking van de Diensten. De verwerking van niet precieze locatiegegevens is gebaseerd op ons legitieme belang

5. HOE WE INFORMATIE DELEN MET DERDEN

We delen uw persoonsgegevens met de volgende derden in de volgende context, op voorwaarde dat we een rechtsgrond hebben om dit te doen of wanneer u dergelijke persoonsgegevens uitdrukkelijk openbaar hebt gemaakt.

 • Dienstverleners, consultants en verkopers
  • Uitvoering van de contractuele verplichtingen in onze algemene voorwaarden en om de Diensten aan u te leveren;
  • het dienen van onze legitieme belangen;
  • Het beschermen van de persoonlijke veiligheid en eigendommen van JustFab, haar klanten of enige andere derde partij;
  • Het aanbieden of verbeteren van onze Diensten en de veiligheid en beveiliging van onze Diensten, Site en Apps, met inbegrip van het vereenvoudigen van identificatie en authenticatie, gerichte online en offline marketing, voor algemeen onderzoek en geaggregeerde rapportage, het aanpassen van website- en applicatie-klantenervaringen;
  • Derden in staat stellen om diensten uit te voeren namens JustFab, inclusief maar niet beperkt tot betalingsverwerking, koeriers, onderzoek, analyse en beveiliging; om JustFab te helpen de Diensten te exploiteren, te leveren en op de markt te brengen.
 • Overheidsinstanties, inclusief rechtbanken en wetshandhavingsinstanties
  • naleving van een wettelijke verplichting of gerechtelijk of administratief bevel of in de loop van een gerechtelijke of administratieve procedure;
  • het beschermen van de rechten en eigendommen van JustFab en onze agenten, klanten en derden, inclusief het recht om onze algemene voorwaarden af te dwingen;
 • Derde partijen tijdens een fusie:
  • Het mogelijk maken van de onderhandeling over een fusie en overname, of ontbinding, transactie of procedure met betrekking tot verkoop, overdracht, afstoting of openbaarmaking van het gehele of een deel van ons bedrijf of alle of een deel van onze activa aan een ander bedrijf. In geval van insolventie, faillissement of curatele kunnen persoonsgegevens ook worden overgedragen als bedrijfsactiva. Als een andere entiteit ons bedrijf of onze activa verwerft, zal die entiteit de door ons verzamelde persoonsgegevens bezitten en de rechten en verplichtingen met betrekking tot uw persoonsgegevens op zich nemen zoals beschreven in deze verklaring. Voordat de persoonsgegevens worden overgedragen, zullen JustFab en de derde partij echter voldoen aan alle noodzakelijke juridische of administratieve procedures.
 • •Externe leveranciers van toepassingen: Plug-ins of add-ons van derden kunnen informatie verzamelen over uw gebruik van de Diensten. Wanneer u bijvoorbeeld een pagina op de Site laadt die een sociale plug-in heeft van een site of dienst van een derde partij, zoals een knop 'Vind ik leuk' of 'Verzenden', laadt u ook inhoud van die site van derden. Deze interacties zijn onderworpen aan de privacypraktijken van de derde partij. Daarnaast worden bepaalde cookies en andere soortgelijke technologieën op de Site door derden gebruikt voor gerichte online marketing en andere doeleinden. Met deze technologieën kan de derde partij uw computer of mobiele apparaat herkennen telkens wanneer u de Diensten gebruikt. Houd er rekening mee dat wanneer u sites of diensten van derden gebruikt, de voorwaarden en privacypraktijken van de derde partij van toepassing zijn op uw gebruik van die sites of diensten. Wij kiezen en beheren de technologieën van derden die via de Diensten worden geleverd. Dit zijn echter technologieën van derden en deze zijn onderworpen aan het privacybeleid van de derde partij. Zie voor meer informatie ons Cookiebeleid. Als u uw persoonsgegevens aan derden verstrekt, kunnen andere privacypraktijken van toepassing zijn op het gebruik of de openbaarmaking van de informatie die u aan hen verstrekt. Wij zijn in principe niet verantwoordelijk voor de privacy- of beveiligingspraktijken van sites of diensten van derden, inclusief diegene die gekoppeld zijn aan of vanaf de Diensten. We raden u aan om de privacyverklaringen te lezen en vragen te stellen aan derden voordat u uw persoonsgegevens aan hen verstrekt.

6. INTERNATIONALE GEGEVENSOVERDRACHTEN

Wij maken deel uit van een wereldwijde groep bedrijven. Bij het leveren van onze Diensten verwerken we uw persoonsgegevens in de Europese Economische Ruimte (“EER”), de VS en andere landen waarin wij en onze partners actief zijn voor de doeleinden die in deze verklaring worden beschreven. Dit omvat het delen van uw informatie met TFG Holding, Inc., ons Amerikaanse moederbedrijf, en andere groepsmaatschappijen in onze wereldwijde groep, evenals externe dienstverleners.

Wanneer uw persoonsgegevens worden overgedragen van uw thuisland naar een ander land, kunnen de wetten en regels die die gegevens beschermen in het land waarnaar ze worden overgedragen, verschillen van die van het land waar u woont. Wij zullen uw gegevens alleen overdragen naar die landen waarnaar wij wettelijk gemachtigd zijn dit te doen, en we zullen stappen ondernemen om ervoor te zorgen dat uw gegevens de juiste bescherming blijven genieten.

6.1 Overdrachtsmechanismen

Wanneer we persoonsgegevens buiten de EER overdragen, doen we dit op een of meer van de volgende rechtsgronden:

 • Noodzakelijk om ons contract met u uit te voeren. U kunt kiezen of u de Diensten wel of niet wilt gebruiken. Als u echter gebruik wilt maken van de Diensten, moet u akkoord gaan met de algemene voorwaarden, die het contract tussen ons en u uiteenzetten. Aangezien we technische infrastructuur in de EER, de VS en andere landen gebruiken om de Diensten aan u te leveren, moeten we, in overeenstemming met ons contract met u, uw persoonsgegevens overdragen binnen de EER, naar de VS en naar andere rechtsgebieden, voor zover nodig om de Diensten te leveren. We kunnen u de Diensten niet leveren, noch ons contract met u uitvoeren zonder uw gegevens op deze manier over te dragen.

Waar van toepassing vertrouwen we op bestaande beslissingen van de Europese Commissie waarin de Europese Commissie heeft bepaald dat bepaalde derde landen een in wezen toereikend niveau van gegevensbescherming bieden volgens de AVG (bijv. voor overdracht van de EER naar het Verenigd Koninkrijk). Bij afwezigheid van een adequaatheidsbesluit hebben we passende overdrachtsmechanismen geïmplementeerd om uw persoonsgegevens te beschermen wanneer we deze buiten de EER overdragen:

 • Standaardcontractbepalingen/modelbepalingen. De Europese Commissie heeft standaardcontractbepalingen vastgesteld, ook wel modelbepalingen genoemd, die waarborgen bieden voor persoonsgegevens die buiten de EU of de EER worden doorgegeven. U kunt de modelbepalingen hier bekijken op de website van de Commissie.

Als u een exemplaar van de standaardcontractbepalingen wenst, kunt u een schriftelijk verzoek indienen bij het volgende adres: Techstyle GmbH, t.a.v.: General Counsel, Schlesische Straße 38, 10997 Berlijn, Duitsland.

 • Bindende bedrijfsregels. Sommige van onze partners hebben mogelijk bindende bedrijfsregels geïmplementeerd om uw persoonsgegevens te beschermen tijdens internationale overdrachten vanuit de EER naar derde landen binnen onze partnerorganisaties.

Privacyschild. TFG Holding, Inc., en bepaalde andere bedrijven van onze wereldwijde groep nemen deel aan het EU-VS Privacyschild kader. Hoewel het Privacyschild kader in 2020 ongeldig werd verklaard door het Hof van Justitie van de Europese Unie, zijn we toegewijd aan het voldoen aan de verplichtingen onder de beginselen van het Privacyschild.

7. UW RECHTEN EN KEUZES

 • Toegang vragen tot uw persoonsgegevens om een kopie te ontvangen van de persoonsgegevens die wij over u bewaren.
 • Verzoeken om correctie van de persoonsgegevens die we over u bewaren om onvolledige of onjuiste gegevens te laten corrigeren, hoewel we mogelijk de juistheid van de nieuwe gegevens die u aan ons verstrekt, moeten verifiëren.
 • Verzoeken om verwijdering van uw persoonsgegevens wanneer er geen goede reden of legitiem belang voor ons is om deze te blijven verwerken. Houd er echter rekening mee dat wij wellicht wegens specifieke juridische redenen niet altijd aan uw verzoek om verwijdering kunnen voldoen. Indien van toepassing, worden die redenen op het moment van uw verzoek aan u meegedeeld. Bijvoorbeeld wanneer we een wettelijke verplichting hebben om uw persoonsgegevens te bewaren en op te slaan.
 • Verzoeken om beperking van de verwerking van uw persoonsgegevens om ons te vragen de verwerking van uw persoonsgegevens op te schorten.
 • jVerzoeken om overdracht van uw persoonsgegevens aan u of aan een derde partij. Wij zullen u of een door u gekozen derde uw persoonsgegevens verstrekken in een gestructureerd, algemeen gebruikt, machineleesbaar formaat. Houd er rekening mee dat dit recht alleen van toepassing is op persoonsgegevens waarvoor u in eerste instantie ons toestemming hebt gegeven om ze te gebruiken of op persoonsgegevens die hebben gebruikt om een contract met u uit te voeren of diensten aan u te verlenen.
 • Bezwaar maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens indien we, zoals uitgelegd in sectie 4, uw informatie verwerken op basis van onze legitieme belangen, maar uw specifieke situatie u aanleiding geeft bezwaar te willen maken tegen de verwerking op deze grond, omdat u meent dat dit van invloed is op uw fundamentele rechten en vrijheden. In sommige gevallen kunnen we aantonen dat we dwingende legitieme gronden hebben om uw persoonsgegevens te verwerken die uw rechten en vrijheden opheffen.

Als u uw toestemming hebt gegeven voor de verwerking van uw gegevens, hebt u het recht om uw toestemming op elk moment in te trekken met ingang van de toekomst. De intrekking van toestemming heeft geen invloed op de rechtmatigheid van onze verwerking op basis van toestemming vóór uw intrekking.

We werken samen met derden om onze advertenties op andere sites te beheren. Deze derden kunnen cookies of soortgelijke technologieën gebruiken om u advertenties te bieden op basis van uw surfactiviteiten en interesses. Als u ervoor hebt gekozen om uw account te koppelen aan een externe toepassing van derden, zoals Facebook, kunt u uw instellingen wijzigen door uw accountinstellingen te wijzigen.

Als u de Diensten niet langer wenst te gebruiken of geen aan de dienst gerelateerde berichten meer wilt ontvangen, kunt u uw account op elk gewenst moment sluiten door de hier beschreven instructies te volgen. Houd er rekening mee dat deze verwijdering permanent is en dat uw account niet kan worden hersteld.

8. UW INFORMATIE BEWAREN

We bewaren uw persoonsgegevens alleen zolang uw account actief is, zoals nodig is om de Diensten aan u te leveren, of op een andere manier zoals nodig is voor de doeleinden die in dit beleid worden beschreven. Als u niet langer wilt dat wij uw gegevens gebruiken om de Diensten aan u te leveren, kunt u uw account op elk gewenst moment sluiten door de hier beschreven instructies te volgen.

We kunnen echter verplicht zijn om uw persoonsgegevens te bewaren vanwege bepaalde wettelijke vereisten, zoals voor juridische en/of administratieve procedures. Zodra de bewaartermijn die voortvloeit uit deze procedure is beëindigd, zullen we de persoonsgegevens verwijderen.

9. INFORMATIEBEVEILIGING

De beveiliging van uw persoonsgegevens is erg belangrijk voor ons. We volgen algemeen aanvaarde normen om de informatie die we verzamelen en ontvangen te beschermen, zowel tijdens de overdracht als na ontvangst. We handhaven passende administratieve, technische en fysieke veiligheidsmaatregelen om uw informatie te beschermen tegen onopzettelijke of onwettige vernietiging, onopzettelijk verlies, ongeoorloofde wijziging, ongeoorloofde openbaarmaking of toegang, misbruik en elke andere onwettige vorm van verwerking. Dit omvat bijvoorbeeld firewalls, versleuteling, wachtwoordbescherming en andere controles op toegang en verificatie. Geen enkele methode van overdracht of opslag is echter volledig veilig. Hoewel we ernaar streven om uw persoonsgegevens te beschermen, kunnen we de absolute veiligheid ervan niet garanderen. Uw accountgegevens zijn beveiligd met een wachtwoord. Het is belangrijk dat u zich beschermt tegen onbevoegde toegang tot uw account en informatie door uw wachtwoord zorgvuldig te kiezen en uw wachtwoord en computer veilig te houden, bijvoorbeeld door u af te melden na gebruik van de Diensten. Als u denkt dat de beveiliging van uw persoonsgegevens in gevaar is gebracht, neem dan contact met ons op zoals beschreven in sectie 11. Als we ons ervan bewust worden dat uw informatie is gecompromitteerd, zullen we u informeren in overeenstemming met de toepasselijke wetgeving.

10. WIJZIGINGEN IN DEZE VERKLARING

Deze verklaring is onderhevig aan incidentele herziening. We zullen u op de hoogte stellen van de wijzigingen door de wijzigingen op of via de Diensten te plaatsen, of door u een e-mail te sturen over de wijzigingen, en/of door een update te plaatsen in de versie-aantekeningen op het platform van de App. Eventuele wijzigingen worden van kracht veertien (14) kalenderdagen na verzending door ons van een e-mailbericht of veertien (14) dagen na plaatsing door ons van de wijzigingen op of via de Diensten, indien dit eerder is. We raden u aan regelmatig terug te komen en eventuele updates te bekijken. Als we wezenlijke wijzigingen aanbrengen in de manier waarop we uw persoonsgegevens gebruiken, zullen we u hiervan op de hoogte stellen door u een e-mail te sturen naar het laatste e-mailadres dat u ons hebt verstrekt en door een kennisgeving te plaatsen over de wijzigingen op onze Website.

11. HOE U CONTACT MET ONS KUNT OPNEMEN, GEGEVENSBESCHERMINGSAUTORITEIT, KLACHTEN

Als u vragen of opmerkingen hebt over deze verklaring, uw persoonsgegevens of uw keuzes en rechten, neem dan contact op met:

 • ons ondersteuningsteam:
  • schriftelijk op het adres in sectie 1;
  • door een e-mail te sturen naar support@justfab.nl of
  • door ons te bellen op 085 888 44 91 (NL) / 07 848 20 40 (BE), of
 • onze functionaris voor gegevensbescherming in de EU:
 • U hebt ook het recht om een klacht in te dienen bij de Berlijnse commissaris voor gegevensbescherming en informatievrijheid. De Berlijnse commissaris is onze leidende toezichthoudende autoriteit voor gegevensbeschermingskwesties. De contactgegevens van de Berlijnse commissaris zijn:

  Adres: Berliner Beauftragte für Datenschutz und Informationsfreiheit

  Friedrichstraße 219

  10965 Berlijn

  Duitsland

  E-mailadres: mailbox@datenschutz-berlin.de

  Telefoonnummer: 0303 123 1113

  Als u in de EER woont, hebt u ook het recht om een klacht in te dienen bij uw lokale gegevensbeschermingsautoriteit. U vindt hier de gegevens van uw lokale autoriteit.

  04/2022